Skoči na vsebino

TEMNI BREZGLUTENSKI KRUHKI BREZ KVASA

  • od

Priprava pekovskega peciva, to je kruhkov, štručk ali žemljic brez kvasa, je praktična, saj so pripravljene na en, dva, tri 🙂

Za 5 kosov 80 g temnih, polnozrnatih štručk potrebujemo:

150 g temne mešanice brez glutena Mantler,

50 g polnozrnatih ovsenih kosmičev brez glutena Avena GoFit,

1 čajno žličko soli,

1 žlico vinskega kamna (pecilnega praška),

50 g različnih semen (lanena brez glutena, sezamova brez glutena, sončnična,…),

2 žlici olja,

1 žlička jabolčnega kisa,

 2,5 dcl mineralne vode,

moka za pomokanje rok ali površine za izdelavo kruhkov.

Pečico nastavimo na 225° C.

V posodi zmešamo vse sestavine, s tem da najprej z žlico premešamo suhe sestavine in jim nato dodajamo mokre sestavine. Vse skupaj dobro zmešamo z žlico ali pa z mešalnikom.

Izberemo pekač, ki ga imamo možnost pokriti,  ga namastimo ali pa nanj položimo papir za peko.

Maso razdelimo na 5 približno enakih delov, pomokamo si roke in z njimi oblikujemo poljubne kruhke ali žemljice, ter jih položimo v pekač.

Pekač damo v ogreto pečico in ga pokrijemo ter pečemo na temperaturi 225° C približno 15 minut, nato znižamo temperaturo na 200° C. Pokrito pečemo še približno 10 minut in potem še 5 minut brez pokrova.

Ko so kruhki pečeni, vzamemo pekač iz pečice in kruhke pokrijemo z vlažno krpo, da se lepo omehčajo.

Pa ne pojejte vseh še toplih!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja