V primeru, da je potrebno na hitro pripraviti kruh brez glutena, vam bo prišel prav ta recept.
Sestavine samo zmešamo, vzhajanje ni potrebno. Kruh je primeren tudi za vse, ki ne smejo uživati kvasa in škroba.
Hitro pripravljen, dober in iz samih zdravih sestavin.
Za približno 250 gramski kruh potrebujemo sledeče sestavine:
150 g ovsenih kosmičev brez glutena Avena Gofit,
2 žlici razmaščene sončnične moke Grapoila,
2 žlički vinskega kamna ali pecilnega praška,
1 žličko soli,
1,5 dcl vode,
1 žlica jabolčnega kisa.
Pečico vključimo na 200°C. Suhe sestavine (ovsene kosmiče, razmaščeno sončnično moko, sol, vinski kamen) zmešamo z žlico, dodamo 1,5 dcl vode, v katero smo dali žlico jabolčnega kisa. Vse dobro premešamo, da nastane homogeno testo in ga z roko oblikujemo v hlebec.
V pekač položimo papir za peko ali pa ga namažemo z oljem ali drugo maščobo. Vanj položimo hlebec in ga prerežemo kot kaže slika ter po želji posujemo z ovsenimi kosmiči in s sezamovimi semeni.
V ogreto pečico položimo pekač in po 5. minutah znižamo temperaturo na 180°C ter pečemo še približno 25 minut.
Dober tek!