BOMBETKE BREZ GLUTENA IZ BUČNEGA PIREJA

  • od

Hitro, enostavno, vegansko, brez glutena, brez kvasa, brez sladkorja, brez laktoze, brez jajc.

Iz bučnega pireja lahko naredimo nasitne bombetke, ki po okusu spominjajo na domač, kvašen glutenski kruh. Morda bo na ta način vaš otrok prvič jedel bučke 😊

Potrebujemo sledeče sestavine:

250 g bučnega pireja (muškatne, hokaido bučke),

1 žlico olja,

0,5 žličke soli,

200 g univerzalne mešanice mok brez glutena Mantler

2 žlički pecilnega praška (vinskega kamna).

Vse sestavine dobro premešamo. Z vlažnimi rokami oblikujemo 4 bombetke.

Pečemo približno 20 minut na 170° C  (ventilacijska pečica), oziroma če damo štručke v neogreto pečico, pečemo približno 35 minut in pustimo v pečici, dokler se štručke ne ohladijo. Med peko lahko bombetke premažemo z oljem, da bodo lepo porjavele.

Mi jih spečemo zvečer, tako da jih imamo zjutraj za zajtrk. Namažemo jih z Batelo ali pa namazom iz Butternut bučk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja