hitro pripravljen bučkin kruhek vegansko brez glutena LCHF keto
Skoči na vsebino

BUČKINI KRUHKI IZ PONVE

  • od

Iz bučk ponavadi pripravimo juho, jih spečemo v pečici, iz njih naredimo sladice, zavitke in polpete. Uporabimo jih lahko tudi kot sestavino testa za pico, kar pa v teh vročih dneh ne pride v poštev.

Kaj pa če bi recept poskusili prilagoditi in na hitro pripraviti sveže ploske kruhke, ki so brez glutena, brez jajc, brez mleka in z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, primerni tudi za vse na LCHF/ keto dieti in jih lahko na hitro ter brez težav spečemo kar v ponvi? Mi smo dobili nenapovedan obisk in smo poskusili. Na srečo je poskus uspel.

Za pripravo šestih kruhkov s premerom 8 cm, debeline približno 5 mm potrebujemo sledeče sestavine:

30 g razmaščene sezamove moke brez glutena Grapoila

30 g razmaščene lanene moke brez glutena Grapoila

100 g drobno naribanih bučk,

1 dcl vode,

1/2 žličke soli,

¼ žličke pecilnega praška

1 žlica kisa,

olje za peko.

Bučke drobno naribamo, dodamo sol in vodo ter žlico kisa.

Stehtamo suhe sestavine, torej razmaščeno sezamovo moko Grapoila, razmaščeno laneno moko Grapoila in pecilni prašek ter jih zmešamo.

Suhe stavine dodamo mokrim in jih zmašamo z žlico, mešalnikom ali kar z roko.

Mi jih najprej zmešamo z žlico, na koncu pa še dobro premešamo z roko. Da se testo ne prijema na roke, si le-te zmočimo.

Pripravimo 2 papirja za peko in valjar ter testo zvaljamo med dvema papirjema. Mi smo testo zvaljali do debeline približno 5 mm, tako da so se kruhki hitro spekli.

Iz preostalih delov smo naredili manjše krogce in jih obogatili s semeni.

Kruhke spečemo v ponvi, na vsaki strani dobro minuto. Pri tem uporabimo malo olja po želji (npr. kokosovo, olivno, sončnično).

 

Iz kruhkov naredimo sendviče, obložene kruhke, jih uporabimo za predjed s hladno omako, za prilogo v glavni jedi ali zgolj dopolnimo krožnik s toplim prigrizkom, ko dobimo obisk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja