Skoči na vsebino

DOMAČI REZANCI in RIBANA KAŠA IZ BREZGLUTENSKE UNIVERZALNE MEŠANICE MANTLER

  • od

Juha z domačimi rezanci je bila v preteklosti na mizi v vsakem gospodinjstvu.

Rezance lahko doma naredimo tudi iz brezglutenske moke Mantler. Valjamo in režemo jih lahko s strojčkom za izdelavo rezancev ali pa na roke, kar je dosti bolj zamudno.

Najhitrejša opcija je, da si naredimo ribano kašo. Uporabimo jo lahko za zakuho bistrih juh, kot tudi za različne enolončnice.

Potrebne sestavine so sledeče:

140 g moke univerzalne mešanice brez glutena Mantler

2 srednje veliki jajci,

1 žlica olja,

ščepec soli.

Iz navedenih sestavin zamesimo testo in ga damo za 30 minut v vrečko in v hladilnik.

Valjamo s strojčkom, in sicer postopoma od velikosti 1 do 7 (od skupno 9) , oziroma da so ustrezno tanki. Malo posušimo in razrežemo s strojčkom za izdelavo rezancev na ozke ali široke rezance.  Če nimamo strojčka, se lahko poigramo z valjarjem in nožem.

V primeru, da se nam mudi, nimamo strojčka ali pa imamo raje ribano kašo, lahko testo preprosto naribamo s strgalom (ribežnom).

Strošek? Če imamo čas in voljo, nekaj več kot 0,5 €!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja