Skoči na vsebino

JABOLČNI PITA KOLAČ

  • od

Z vami radi delimo preproste recepte za jedi in sladice brez glutena, ki vedno uspejo in njihova priprava ne zahteva posebnega znanja. V primeru, da vam je všeč okus jabolčne pite, je ta recept namenjen prav vam.

Za pripravo kolača s premerom 20 cm potrebujemo sledeče sestavine:

200 g piškotov Glulu´s Free From, priporočamo piškote z okusom limone brez sladkorja ali pa sladke vanilijeve piškote oz. piškote z okusom cimeta in jabolka.

80 g masla (lahko mandljevo maslo, margarina),

500 g naribanih jabolk

3 žlice mletega cimeta,

narezani oreščki po želji.

Pripravimo jabolka, jih olupimo in naribamo približno pol kilograma jabolk ter dodamo cimet. Po želji jabolka prepražimo (priporočamo), in sicer če so suha dolijemo kakšno kapljico vode ali olja, če pa so sveža in sočna le-to ni potrebno.

Piškote zdrobimo preden odpremo vrečko ali pa jih zmeljemo v multipraktiku ali mlinčku. Ni potrebno, da so piškoti enakomerno in popolnoma zdrobljeni. Zmešamo jih z maslom in damo ga v pekač ter maso  poravnamo, in sicer najlažje z rokami.

Na maso dodamo še jabolka s cimetom in poravnamo. Če smo jabolka prepražili in so spustila veliko tekočine, jabolk ni potrebno posebej ožemati, a vseeno pazimo, da je ne dodamo preveč (lahko jih precedimo).

Po želji okrasimo še z narezanimi orehi ali lešniki.

Pečemo na 200°C približno 30 minut, če pečice nismo predhodno ogreli, oziroma 20 minut v ogreti pečici.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja