Skoči na vsebino

KREMNA OVSENA KAŠA S SADJEM, ODLIČNA ZA ZAJTRK

  • od

Kremna ovsena kaša, ki jo pripravimo iz ovsene moke in sadja, je odlična izbira za zajtrk, kot tudi za sladico. To je zdrava izbira v primerjavi s kruhom in sladkimi namazi, ki prispeva k raznovrstnosti našega prehranjevanja ter nas nasiti za dlje časa. Ovsena kaša je primerna za osebe, ki ne smejo uživati glutena in niso občutljive na avenin, za vegane, saj je odlična z rastlinskim napitkom, kot tudi za vse, ki ne smejo uživati belega sladkorja.

Priprava zajtrka traja zgolj nekaj minut, stroški so nizki, kljub temu, da gre za obrok brez glutena.

Oves in izdelki iz ovsa imajo visoko hranilno vrednost ter ugodno vplivajo na zdravje. So dober vir beljakovin, maščob, vitaminov, mineralov, prehranskih vlaknin in antioksidantov. Z uporabo ovsene moke in ovsenih kosmičev izboljšamo hranilno vrednost obrokov in si poenostavimo življenje. Oves vsebuje v primerjavi z ostalimi žiti več beljakovin in vlaknin, poln je vitaminov B6, vsebuje cink, železo, magnezij in velike količine B-glukana, ki pomaga znižati holesterol in krvni sladkor.

Za kremno ovseno kašo potrebujemo:

2 dcl rastlinskega napitka (npr. mandljevega napitka brez dodanega sladkorja).

4 žlice polnozrnate ovsene moke brez glutena Avena Gofit (približno 40 g)

1 banana (približno 130 g ali drugo sadje)

po želji cimet.

Pripravimo kozico in palični mešalnik.

Mleko v kozici zavremo, dodamo ovseno moko in zmešamo ter odstavimo s štedilnika. Morebitne grudice naj nas ne motijo. Dodamo narezano banano (kakšen košček pustimo za dekoracijo) in vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom.

Sladkosnedi jedci lahko dodajo žličko medu, sladkorja, eritritola ali umešajo zraven sadja še datlje ali rozine.

Kremno ovseno kašo okrasimo  s cimetom, koščki sadja, naribano čokolado z visoko vsebnostjo kakava, posujemo z narezanimi oreščki, kokosovimi ostružki ipd. V primeru, da ne smemo uživati banan, jih lahko nadomestimo z drugim kuhanim ali svežim sadjem, kot na primer z jabolki ali čežano. Ostanke zajtrka nikakor ne zavrzimo, saj je topla ali hladna ovsena kaša s sadjem lahko tudi zelo dobra, zdrava sladica.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja