Skoči na vsebino

PALAČINKE brez sladkorja in brez glutena, lchf/keto

  • od

Sladke ali slane, palačink smo vedno veseli. LCHF palačinke brez glutena enostavno pripravimo iz razmaščene moke iz bučnih semen golic Grapoila.

Za približno 12 palačink (odvisno od velikosti ponve) potrebujemo:

150 g bučne moke bučne moke Grapoila,

3-4 jajca,

4 dcl mleka (npr. sojino),

1 čajno žlička pecilnega praška,

1,5 dcl kokosovega olja (masla) ali drugo  olje po želji,

maščobo za peko,

sol, začimbe po okusu, oziroma po želji (odvisno, kakšne so nam všeč oz. kaj smemo uživati).

Če želimo povečati vsebnost prehranskih vlaknin in izboljšati prebavo, lahko dodamo žlico lanene moke lanene moke Grapoila. Palačinke bodo nekoliko debelejše, a še vedno luknjičaste in rahle. Postopek izdelave je enostaven. Posebej zmešamo mokre sestavine in jih primešamo suhim sestavinam. Zmešamo jajca, mleko in kokosovo olje ter sol. Zmešamo bučno moko in pecilni prašek ter dodamo umešane mokre sestavine. Vse skupaj dobro zmešamo.

Palačinke pečemo v ponvi, v kateri najprej ogrejemo žličko maščobe. Pečene palačinke napolnimo s sladkim ali slanim nadevom. Mi smo jih namazali z Batelo, sladkim namazom iz sladkega krompirja in čokolade, ki jim da posebno svežino in nam zagotovi dnevno dozo mangana. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja