Skoči na vsebino

PIŠKOTI BREZ GLUTENA IZ BUČNE MOKE

  • od

Razmaščena bučna moka Grapoila je narejena iz golic, zato ima značilen okus in aromo ter lepo zeleno barvo. Moka je certificirana brez glutena, odlikuje jo visoka vsebnost fosforja, ki je pomemben za možganske in živčne procese, vsebuje vitamina A in E, blokira vnetne procese, zmanjšuje tveganje za bolezni srca in ožilja, visok krvni tlak in arteriosklerozo, ob rednem uživanju blagodejno vpliva na bolezni mehurja in prostate.

Iz razmaščene bučne moke Grapoila lahko naredimo v kombinaciji z univerzalno brezglutensko mešanico Mantler okusne slane piškote brez glutena in brez sladkorja. Za pripravo ne potrebujemo jajc, uporabimo lahko tudi vegansko maslo (npr. mandljevo maslo), olje ali margarino, torej so piškoti primerni tudi za vegane.

Sestavine:

100 g razmaščene bučne moke Grapoila,

150 g univerzalne brezglutenske mešanice Mantler,

100 g masla,

1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna),

1 žlička soli,

20 ml rastlinskega napitka (sojino, mandljevo mleko),

bučna semena po želji.

Pečico nastavimo na 200°C.

Zmešamo suhe sestavine, dodamo maslo in mleko. Vse dobro pregnetemo, oblikujemo gladko kepo in pokrito pustimo vsaj 30 minut v hladilniku, da se sestavine povežejo ter se testo lažje valja in oblikuje.

Testo razdelimo na dva ali več delov in ga razvaljamo ter izrežemo ali oblikujemo kekse. Površino, na kateri valjamo, in valjar pomokamo z bučno moko. Lahko valjamo tudi med dvema papirjema za peko. Kekse okrasimo z bučnicami. Lahko jih tudi nasekljamo in dodamo v testo. Pečemo 10 minut.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja