Skoči na vsebino

PRESNA BOROVNIČEVA TORTA BREZ GLUTENA

  • od

Presno borovničevo torto brez glutena smo naredili iz veganskih sestavin, torej jo lahko uživajo tudi vsi, ki ne smejo ali ne želijo jesti mleka in mlečnih izdelkov ter jajc. Prav tako za torto ne potrebujemo sladkorja. Recept je enostaven, saj peka ni potrebna. Potrebujemo multipraktik, kakšno skledo in žlico, model za torto ter pol ure časa za pripravo.

Sestavine za spodnjo plast torte so sledeče:

100 g mletih mandljev,

80- 100 g datljev (preverimo, da ne vsebujejo dodatnega sladkorja in konzervansov),

2 žlici kokosovega olja,

2 žlici kakava v prahu,

50 g mandljeve moke Grapoila.

Za borovničevo kremo potrebujemo:

250 g indijskih oreščkov,

100 g olupljenih in očiščenih jabolk,

3 žlice razmaščene lanene moke Grapoila,

1 žlica cimeta,

100 g borovnic.

Za dekoracijo potrebujemo:

smetano za stepanje.

V primeru, da ne smete uživate indijskih oreščkov, lahko pa uživate sestavine, ki jih vsebuje veganski ali navaden mascarpone, lahko uporabite le-tega.

Indijske oreščke namočimo, tako da so prekriti z vodo, in jih namakamo vsaj 3 ure. V multipraktik damo mlete mandlje, datlje in kokosovo olje ter sestavine zmeljemo, da se sprimejo skupaj. Na koncu dodamo še mandljevo mandljevo moko Grapoila s certifikatom brez glutena. Maso razporedimo v tortni model in ga postavimo v hladilnik.

Indijske oreščke dobro odcedimo in jih damo v multipraktik, dodamo kose jabolk in oboje skupaj zmeljemo. V kremo dodamo cimet, borovnice in  razmaščeno laneno moko Grapoila, ki je certificirano brez glutena..

Tortni model vzamemo iz hladilnika in spodnjo plast prekrijemo s kremo ter damo nazaj v hladilnik, da se krema lepo poveže.

 

Torto okrasimo po našem okusu in priložnosti primerno. Lahko jo posujemo s čokoladnimi in kokosovimi ostružki, borovnicami in s čokoladnimi piškoti brez glutena Glulu´s Free From ter okrasimo z ustrezno sladko smetano.

Počakajte, da se malo ohladi, potem pa dober tek!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja