S kvalitetno univerzalno mešanico brezglutenske moke Mantler z lahkoto spečemo odličen kruh. Moka je primerna tudi za peko pekovskega peciva, pice, vzhajanega testa, prigrizkov in sladkega vzhajanega testa ter za zgoščevanje jedi. Z dodatkom polnozrnate ovsene moke Avena GoFit in različnimi semeni kruh obogatimo ter poskrbimo za njegov rustikalni izgled. Tudi brez kvasa? Da, tudi brez kvasa je kruh odličen, zato z vami delimo recept.
Za kruh potrebujemo sledeče sestavine:
350 g moke Mantler (univerzalna mešanica),
100 g ovsene moke brez glutena Avena GoFit,
100 g mešanice semen,
1 žlica sode bikarbone,
1 žlica soli,
2 žlici olja (kokosovo ali olivno),
0,5 l mineralne vode,
nekaj kapljic limoninega soka.
Najprej prižgemo pečico na 250°C. V pečico damo tudi pekač, in sicer takšnega, ki ga lahko kasneje tudi pokrijemo. Pripravimo sestavine. Zmešamo suhe sestavine, dodamo olje in postopoma primešamo mineralno vodo ter nekaj kapljic limoninega sok. Vse dobro zmešamo, oblikujemo poljuben hleb ali štruco in damo v ogret pekač. Le-tega pokrijemo, damo nazaj v pečico in pečemo 20 minut na 250°C, nato znižamo temperaturo na 180°C, kruh odkrijemo ter pečemo še približno 20 minut.
Dober tek!