VEGANSKI PIŠKOTI BREZ GLUTENA IZ BUČNEGA PIREJA

  • od

Bučke so vsestransko uporabne v prehrani. Mi smo jih že uporabili tako v juhi, kot tudi pri pripravi torte. Odličen je namaz iz butternut bučke in namaz iz butternut bučke s čokolado

Tokrat delimo z vami recept za piškote iz bučnega pireja, ki so brez glutena, brez jajc, brez mleka ali mlečnih izdelkov, torej tudi brez laktoze in brez dodanega sladkorja. Po okusu spominjajo na medenjake s čokolado.

Sestavine:

130 g bučnega pireja iz muškatne ali hokaido ali butternut bučke,

100 g moke brez glutena Mantler,

40 g mandljeve moke brez glutena Grapoila,

1 žlička pecilnega praška (vinskega kamna),

2 žlici datljeve paste ali  2 žlici eritritola,

1 žlica mletih lanenih semen Grapoila  in 3 žlice vode,

2 žlici kokosovega ali lešnikovega olja Grapoila,

1 žlica cimeta,

50 g čokolade (temna, z visoko vsebnostjo kakava, brez mleka in sladkorja).

V primeru, da uporabimo datlje,  jih zmiksamo v vodi (na 100 g datljev 1 dcl vode), da nastane pasta.

V skodelici zmešamo 1 žlico mletih lanenih semen in 3 žlice vode ter pustimo 10 minut.

Če uporabimo kokosovo olje, ga razpustimo. Čokolado nasekljamo na drobne  koščke.

Vse sestavine razen čokolade dobro zmešamo v gladko testo, primešamo še čokoladne koščke. Testo lahko damo za vsaj pol ure v hladilnik počivat, da bomo lažje oblikovali piškotke. 

Z vlažnimi rokami oblikujemo piškote (cookije). Lahko jim narišemo ali odtisnemo obrazke ali poljubne like.

Pečemo 25 minut v pečici brez ventilacije na 180°C. Počakamo, da se piškoti popolnoma ohladijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja