Skoči na vsebino

BIO BREZGLUTENSKE ČIČERIKINE TESTENINE Z ZELENJAVNO OMAKO Z GOBAMI

  • od

Čičerika je stročnica, ki je bogata z beljakovinami in prehranskimi vlakninami, zato ne sme manjkati na našem jedilniku, sploh če se prehranjujemo raznoliko in zdravo, vegansko, vegetarijansko ter pazimo na raven sladkorja v krvi.

Za vas smo pripravili recept za obrok s slovenskimi bio brezglutenskimi testeninami iz čičerike, katerih pomembna prednost je ta, da so kuhane v vsega 2. minutah!

Tudi za pripravo okusne in zdrave omake ne potrebujemo veliko časa, sploh če imamo zelenjavo in gobice že pripravljene. Uporabimo lahko sveže jurčke ali druge gobe, kot tudi zamrznjene ali suhe gobe.

Za pripravo obroka za štiri osebe potrebujemo:

50 g jurčkov ali drugih gob,

0,5 jajčevca (približno 100 g),

1 bučko (približno 250g),

2 korenčka (približno 70 g),

1 paradižnik,

50 g orehovih jedrc,

1 čebulo,

1 strok česna,

 6 žlic olja,

250 g bio brezglutenskih testenin iz čičerike Gluteno,

sol po okusu (približno 2 žlici),

ščepec popra,

šopek narezanega peteršilja,

žličko bazilike in timijana,

1-2 dcl vode (po potrebi, odvisno, koliko vode spusti zelenjava),

1 žličko olja iz semen pekoče ali sladke paprike Grapoila,

V primeru, da uporabimo suhe gobe, jih lahko damo nekoliko manj in jih vsaj 30 minut pred uporabo namočimo v mlačno vodo.

Vso zelenjavo narežemo na kocke, gobe narežemo na lističe, orehe na drobne koščke. Paradižnik po želji olupimo in mu odstranimo semena.

Če želimo, da bo jed privlačnejša na pogled, naribamo ali narežemo bučke na dolge rezine (špagete), kar lahko storimo tudi pozneje, in sicer med tem, ko se ostale sestavine dušijo v ponvi.

V ponev damo olje, ga segrejemo ter prepražimo čebulo, da postekli. Dodamo gobe in jajčevce ter jih na visoki temperaturi na hitro prepražimo, dodamo česen, peteršilj, na drobno narezan korenček, paradižnik, sol, poper, po potrebi vodo. Vse skupaj premešamo in pustimo, da se duši na srednji temperaturi. Dodamo na drobno narezane orehe. Ko se paradižnik razkuha in je korenček mehek, dodamo bučke. Po potrebi dodamo še vodo in sol. Po približno 10. minutah je omaka pripravljena.

V posebnem loncu skuhamo testenine, in sicer zavremo 1 l vode, v katero damo 1 žličko soli. Dodamo testenine in pazimo, saj so kuhane v dveh minutah! Testenine odcedimo.

V  primeru, da postrežemo testenine in omako posebej, dodamo omaki še suhe ali sveže začimbe po želji, in sicer peteršilj, baziliko in timijan ter žličko olja iz semen pekoče paprike ali žličko olja iz semen sladke paprike.

Testenine in omako lahko tudi zmešamo ter šele nato dodamo začimbe.

Mi smo postregli zraven še solato, saj zelenjave ni nikoli preveč.

Želimo vam dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja