Le kaj se skriva na fotografiji? Zakaj cvetje in koprive?
Narava nam nudi bogastvo vitaminov in mineralov, le videti jih moramo in jih znati izkoristiti.
Koprive rastejo skorajda povsod. Jezimo se nanje, ko nas opečejo in jih hitro pokosimo.
Nikar! Koprive lahko vključimo v naš jedilnik v obliki špinače, juhe, jih uporabimo za čaj ali pa spečemo kruhke, ki bodo popestrili naš brezglutenski jedilnik.
Majhne zelenjavne, zelene bombetke lahko naredimo iz kopriv, špinače ali blitve.
Bombetke po tem receptu imajo nizko vsebnost ogljikovih hidratov. V primeru, da se prehranjujete vegansko, lahko sestavine ustrezno zamenjate.
Za pripravo šestih bombetk potrebujemo sledeče sestavine:
90 g ali 0,5 skodelice skuhanih in zmiksanih kopriv,
125 g ali 1 skodelico naribane mocarele (za vegansko varianto lahko uporabimo vegansko mocarelo),
1 strok česna ali začimbe po izbiri,
2 jajci ( za vegansko varianto lahko uporabimo 6 žlic čičerikine vode -aquafabe),
1 žličko soli,
ščepec popra,
2 žlici razmaščene lanene moke Grapoila,
4 žlice razmaščene mandljeve moke Grapoila.
Sestavine lahko zmešamo kar z žlico in prižgemo pečico na 200° C. Testo pustimo počivati, dokler se pečica segreje, torej približno 15 minut. Oblikujemo 6 kroglic.
Kroglice bomo lažje oblikovali, če bomo imeli vlažne roke.
Temperaturo po 10. minutah peke znižamo na 180° C in pečemo še približno 20 minut oziroma tako dolgo, da bombetke porumenijo.
Iz še toplih bombetk si lahko pripravimo mini tople sendviče ali pa jih ponudimo kot prilogo k različnim omakam.