Skoči na vsebino

BREZGLUTENSKA, LCHF PICA BREZ KVASA

  • od

Testo za pico, ki je brez glutena in hkrati brez kvasa lahko hitro pripravimo iz  razmaščene mandljeve moke Grapoila. Testo je primerno tudi za vse, ki se izogibate ogljikovih hidratov ali ste na LCHF dieti. Preden pričnete s pripravo pice, preberite recept do konca, saj v navodilu za pripravo skrivajo majhne skrivnosti, ki lahko bistveno vplivajo na rezultat.

Za testo potrebujemo sledeče sestavine:

1,5 skodelice razmaščene mandljeve moke Grapoila,

0,5 čajne žličke soli,

0,5 čajne žličke sode bikarbone ali pecilnega praška,

2 jajci,

¼ skodelice olivnega olja.

Pečico segrejemo na 200°C.  V posodi zmešamo suhe sestavine, torej moko, sol in sodo bikarbono ali pecilni prašek. Če imamo radi začimbe, jih lahko dodamo tudi v testo (npr. čebulo ali česen v prahu, timijan, origano, baziliko, rožmarin).  Na sredini pripravimo vdolbino, v katero bomo dolili zmešane mokre sestavine. Zmešamo jajci in olivno olje ter maso vlijemo k suhim sestavinam.

 

Vse skupaj zmešamo, da nastane testo- kepa. Najprej mešamo z žlico ali lopatico, nato si zmočimo roke in zmešamo do konca z rokami.

Testo zvaljamo med dvema papirjema za peko, in sicer do željene velikosti (recept je za premer ca. 30 cm za tanko testo). Lahko si pomagamo tudi z rokami.

Zgornjo plast papirja odstranimo in prestavimo testo skupaj s spodnjo plastjo papirja za peko na pekač in pečemo približno 8 minut na 200°C, če imamo ventilatorsko pečico in nekoliko dlje (približno 10 minut) brez ventilatorja.

 

 

Testo vzamemo iz pečice in ga obložimo z nadevi po želji.

V primeru, da želimo ohraniti hrustljavo testo, ki se ne bo zmehčalo na sredini, pripravimo zelenjavo, ki vsebuje veliko tekočine (npr. paradižnik, bučke, gobice ipd.) že prej. Zelenjavo lahko damo v pečico v posebno posodo istočasno, ko pečemo testo, da bo le-ta spustila vodo.

Obloženo pico vrnemo v pečico še za največ 5 minut, oziroma če uporabimo sir, da se le-ta stopi.

 

Enako testo lahko uporabimo tudi za pripravo ocvirkovke. 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja