Skoči na vsebino

»HITRE« POTIČKE BREZ GLUTENA

  • od

Če vam bo pred prazniki zmanjkalo časa za peko potičke, sploh če je le-ta zahtevnejša, ker ne smete uživati glutena, kvasa, sladkorja, jajc, mleka, škroba,…, vam bo zagotovo prišel prav ta recept. Priprava potičk je enostavna in hitra, zato si jih lahko privoščite tudi med tednom, ko ste polno zaposleni.

Naša hitra potička je bogata z beljakovinami in prehranskimi vlakninami, torej niti slučajno ni pregreha, ampak bogat obrok ali dopolnitev obroka. Ugodno vpliva na zdravje moških kot tudi žensk, saj je glavna sestavina testa razmaščena bučna moka Grapoila s prečrtanim žitnim znakom brez glutena.

Za testo, iz katerega naredimo 6 potičk (približno 6×6 cm), potrebujemo:

6 žlic razmaščene bučne moke Grapoila,

1 žlico razmaščene lanene moke Grapoila,

1 žlico olja,

1 dcl vrele vode.

Zmešamo moki in ju polijemo z vrelo vodo, zmešamo z žlico, dodamo olje in omesimo z roko. Če je vroče, malo počakamo.

Testo zvaljamo med dvema papirjema za peko, zgornjega odstranimo in testo namažemo z nadevom. Za nadev lahko uporabimo skuto, jabolka ali drugo poljubno sadje, rožiče, orehe, lahko si pomagamo tudi z receptom za kokosov ali makov nadev..

Rahlo zvijamo, pri čemer si pomagamo s spodnjim peki papirjem.

Razrežemo na 6 delov, da dobimo manjše potičke.

Pečemo v ventilatorski pečici na 180°C približno 25 minut.

Bolj hitro pa res ne gre!  😊

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja