Ovsena kaša, mi ji pravimo kar ovseni gris, je primerna za osebe, ki ne smejo uživati glutena in niso občutljive na avenin, za vegane, kot tudi za vse, ki ne smejo uživati belega sladkorja.
Zajtrk je pripravljen izredno hitro, lahko ga pripravimo že prejšnji večer.
Stroški so nizki, kljub temu, da gre za obrok brez glutena. Pripravimo ga lahko iz ovsene polnozrnate moke brez glutena Avena GoFit ali iz ovsenih kosmičev brez glutena Avena GoFit.
Zakaj je pomembno, da uživamo oves, smo predstavili že v prispevku z receptom za ovseno kašo s sadjem.
Za ovseno kašo potrebujemo:
2 dcl rastlinskega napitka ali mleka (npr. mandljevega napitka brez dodanega sladkorja),
6 žlic (približno 40 g) ovsene polnozrnate moke brez glutena Avena GoFit ali ovsenih kosmičev brez glutena Avena GoFit,
po želji cimet in rozine, jabolka ali jabolčno čežano.
Ovseno moko damo v kozico, prelijemo z mlekom, dobro zmešamo in ob stalnem mešanju zavremo ter odstavimo s štedilnika. Morebitne grudice lahko zmešamo s paličnim mešalnikom, če nas motijo.
Ovseni kaši dodamo cimet, narezana ali naribana jabolka, najboljša pa je z jabolčno čežano.
Dober tek!