Skoči na vsebino

SOČEN BISKVIT brez glutena, lchf, V MANJ KOT ENI MINUTI

  • od

Celotna priprava biskvita za 4 osebe nam bo vzela samo 5 minut. Ne verjamete? Za vas smo pripravili recept za sočen biskvit brez glutena, ki je hkrati primeren tudi za vse na LCHF/keto dieti, ki ga enostavno morate preizkusiti!

Sočen biskvit pripravimo s sadjem (npr. jagodami), s čokolado ali pa sadjem in čokolado. Za pripravo ne potrebujemo veliko sestavin. Pomembno je, da imamo dobro, fino mandljevo moko, ki je svetle, rahlo rumenkaste barve, brez rjavih delcev. Primerna je razmaščena mandljeva moka Grapoila .

Za peko potrebujemo skodelice velikosti 1,5 do 2 dcl in mikrovalovno pečico, kar pa ni nujno, saj lahko biskvit spečemo tudi v pečici. Uporabimo lahko tudi modelčke za mafine.

Za pripravo štirih skodelic sočnih tortic potrebujemo naslednje sestavine:

  • 2 veliki jajci,
  • 4 žlice nesladkanega mleka (mandljevega, sojinega, riževega,…),
  • 1 čajna žlička pecilnega praška,
  • 3 žlice eritritola,
  • 8 žlic razmaščene mandljeve moke Grapoila,
  • 8 jagod (razrezanih na manjše koščke) ali/in čokolade,
  • jagode in / ali čokolada za dekoracijo.

V primeru, da uporabimo samo čokolado, potrebujemo za 4 skodelice približno 8 kock čokolade.    Vse sestavine naj bodo sobne temperature. Namesto mleka lahko uporabimo tudi 2 žlici smetane. Preostanek smetane stepemo in uporabimo za okrasitev. Namesto eritritola lahko uporabimo stevijo ali pa sladkor, če nam to dovoljuje dieta. Namesto jagod lahko uporabimo drugo sadje ali pa črno čokolado (1 kocka namesto 1 jagode).

V visoki posodi zmešamo jajca, mleko, pecilni prašek in eritritol. Dodamo mandljevo moko. Na koncu primešamo še narezane jagode. Testo razdelimo v 4 skodelice. Testo bo med peko naraslo, zato moramo upoštevati navodilo in uporabiti skodelice primerne velikosti. Biskvit pečemo v mikrovalovni pečici, in sicer vsako skodelico posebej, samo 50 sekund. V primeru, da ne  uporabimo sadja, ampak samo čokolado, je biskvit pečen že v 45. sekundah.

Če nimamo mikrovalovne pečice, lahko biskvit spečemo v pečici na 180°C, kjer ga pečemo približno 12 -15 minut. Po 12. minutah preverimo z zobotrebcem, če je testo dovolj pečeno, in sicer je v tem primeru zobotrebec čist, brez ostankov testa na njem. V primeru, da biskvit še ni pečen, podaljšamo čas pečenja ali pa izklopimo pečico in sladico pustimo v pečici še za kakšno minuto.

Biskvit okrasimo s sadjem, nanj naribamo čokolado, ki se bo lepo raztopila, posujemo z oreščki ali dodamo kepico sladoleda.  Za praznično vzdušje lahko biskvit okrasimo tudi s sladko smetano in nastale bodo čudovite tortice. Skratka, prepustimo domišljiji prosto pot.

Sladico pojemo takoj, še toplo, zato o morebitni dekoraciji premislimo vnaprej.

Dober tek!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja