Radi imamo enostavne recepte, iz čim manj predelanih sestavin in seveda brez glutena. Tokrat delimo z vami recept za pecivo, ki ga enostavno zmešamo, spečemo in narežemo. Sestavine so brez glutena, recept ne vsebuje jajc in mlečnih izdelkov, torej je veganski, prav tako nismo dodali sladkorja.
Za pekač velikosti 26 x 20 cm potrebujemo:
80 g razmaščene lešnikove moke Grapoila,
2 žlici cimeta (po želji),
2 žlički vinskega kamna (pecilnega praška),
6 srednje velikih hrušk,
150 g kokosovega olja,
pest rozin ali datljev (po želji).
V primeru, da nimamo hrušk, lahko uporabimo drobno naribana jabolka ali pa pretlačene banane.
Pečico nastavimo na 170°C, da se segreje dokler pripravimo maso.
Na drobno naribamo hruške (glej sliko) in jim primešamo raztopljeno kokosovo olje.
Posebej zmešamo suhe sestavine, torej razmaščeno lešnikovo moko Grapoila, cimet in vinski kamen ter primešamo v hruške z oljem. Vse skupaj lahko zmešamo kar z žlico ali z mešalnikom. Za slajši okus lahko dodamo po želji rozine ali drobno narezane datlje.
Pekač namažemo z oljem ali obložimo s peki papirjem ter vanj nadevamo pripravljeno maso ter jo rahlo poravnamo. Pečemo 30 minut na 170°C. Ohladimo ga v pečici in ga razrežemo, ko se ohladi.
Po želji lahko pečeno in ohlajeno pecivo poljubno okrasimo s čokolado ali s stepeno smetano.