Skoči na vsebino

VEGANSKA POTICA BREZ GLUTENA, KVASA, SLADKORJA

  • od

Največkrat so prav otroci alergični na jajca ali mleko, zato imajo posebej ob praznikih starši skrbi, kako bodo povedali otroku, da on pa ne sme jesti potičke. Če se temu pridruži še celiakija, alergija, intoleranca na gluten, kakšna bolezen, zaradi katere otrok ne sme uživati tudi glutena, je pa še toliko težje. Tudi kombinacija s sladkorno boleznijo lahko povzroči nemalo težav. Vse to velja tudi za odrasle, ki si prav tako želijo preživeti praznike kot se spodobi.

Potrudili smo se in pripravili še en recept za potico, ki je seveda enostavna za pripravo ter primerna za vse, tudi za tiste, ki skrbijo za svoje zdravje in postavo.

Za testo potrebujemo:

14 žlic razmaščene sončnične moke Grapoila brez glutena,

3 žlice razmaščene lanene moke razmaščene lanene moke Grapoila brez glutena,

0,5 žličke soli,

1 dcl vroče vode,

2 žlici olja.

Zmešamo moki in sol ter ju polijemo z vročo vodo, zmešamo z žlico, dodamo olje in omesimo z roko. Testo zvaljamo med dvema papirjema za peko, zgornjega odstranimo in testo namažemo z nadevom. Uporabimo lahko različne nadeve, kot npr. skuto, jabolka ali drugo poljubno sadje, rožiče, orehe, lešnike, kokos… Mi smo tokrat uporabili nadev iz rožičev (približno 100 g in malo sojinega napitka), ki so sladki in ne potrebujejo dodatnega sladkorja. Da pa je nadev bolj sočen, smo vanj drobno naribali še 2 večji jabolki.

Rahlo zvijamo, pri čemer si pomagamo s spodnjim peki papirjem. Vogala lahko odrežemo, da bosta prej pečena in bomo potešili prve lušte.

Pečemo na 180°C približno 50 minut.

Dober tek!

Nasvet: naredite dvojno testo, da ne bo premalo! 😊

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja