Pričarajmo si mehiško kuhinjo s tacosi iz bio čičerikine moke brez glutena in univerzalne mešanice brez glutena Mantler!
Tacose napolnimo z nadevi, ki nam ustrezajo, dodamo omako in kakšen kanček hladno stiskanega olja iz semen pekoče paprike.
Za 12 tacosov potrebujemo:
120 g bio čičerikine moke bio čičerikine moke brez glutena Gluteno,
60 g univarzalne mešanice moke brez glutena Mantler,
0,5 l vode,
ščepec soli.
Z mešalnikom dobro zmešamo vse sestavine. Na štedilnik pristavimo ponev za peko palačink, da se segreje. V ogreto ponev vlijemo približno 0,5 dcl mase ter jo po potrebi še malo poravnamo. Mi smo si pomagali kar z zajemalko in v ponev vlili naenkrat maso za dva tacosa. Pečemo približno dve minuti na eni strani in obrnemo ter pečemo še minuto na drugi strani.
Tacose lahko spečemo vnaprej in jih pred serviranjem na hitro pogrejemo v ponvi.