Skoči na vsebino

LCHF/KETO VEGANSKE ŠTRUČKE BREZ GLUTENA

  • od

Brez glutena, brez kvasa, brez sladkorja, brez laktoze, brez jajc, brez škroba.

Visoka vsebnost beljakovin in prehranskih vlaknin.

Hitro in enostavno lahko pripravimo štručke brez glutena, ki nas bodo nasitile in hkrati zagotovile zdrave beljakovine, prehranske vlaknine in vitamine.

Za zdrave štručke potrebujemo:

7 žlic razmaščene mandljeve moke mandljeve moke Grapoila,

3 žlice razmaščene lanene moke lanene moke Grapoila,

3 žlice razmaščene orehove moke Grapoila ali 3 žlice bučne moke bučne moke Grapoila,

0,5 žlice soli,

1 žlička pecilnega praška,

po želji 1 žlica šipkove moke ali pa semena (bučna, sončnična, sezam, mešana),

cca. 3  – 3,5 dcl vode.

V posodi z žlico zmešamo suhe sestavine in dodamo dobre 3 dcl vode (najprej manj in dodajamo). Z mokro žlico ali na poljuben način oblikujemo štručke (5 ali 6) in jih polagamo v pekač obložen s papirjem za peko ali pa pekač namažemo z maščobo po želji.

Pečemo približno 15 minut na 200° C , potem pa temperaturo znižamo na 180 ° C in pečemo še 20 minut. Če damo štručke v neogreto pečico, pečemo približno 45 minut in pustimo v pečici, dokler se štručke ne ohladijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja