ŠTRUČKE IZ MEŠANICE OVSENE MOKE BREZ GLUTENA IN RAZMAŠČENIH MOK

  • od

Hitro, enostavno, vegansko, brez glutena, brez kvasa, brez sladkorja, brez laktoze, brez jajc, brez škroba.

Za zdrave štručke, za katere ne potrebujemo veliko časa in nobenih posebnih pripomočkov, potrebujemo:

7 žlic ovsene polnozrnate moke Avena GoFit,

3 žlice razmaščene lanene moke Grapoila,

3 žlice razmaščene bučne moke Grapoila, ali 3 žlice razmaščene sončnične moke Grapoila,

1 čajna žlička soli,

semena po želji (bučna, sončnična, sezam, mešana),

cca. 2,5  – 3 dcl vode.

 

V posodi z žlico zmešamo suhe sestavine in dodamo približno 3 dcl vode (najprej manj in dodajamo).

Z mokro žlico ali na poljuben način oblikujemo štručke (5 ali 6) in jih polagamo v pekač obložen s papirjem za peko ali pa pekač namažemo z maščobo po želji.

Pečemo približno 35 minut na 200° C , oziroma če damo štručke v neogreto pečico, pečemo približno 45 minut in pustimo v pečici, dokler se štručke ne ohladijo. Seveda, če vam le-to uspe. Pri nas vedno kakšna prej zmanjka.

Za spremembo lahko namesto lanene moke uporabimo žlico mletih lanenih semen Grapoila in 3 žlice razmaščene orehove moke Grapoila ali razmaščene lešnikove moke Grapoila.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja